Spring naar hoofd-inhoud

En toen waren er nog twee!

Paul Tuijp | |   Haarlemse Meesters 2015 |   0 reacties

Jaap pakt een halfje tegen Lev en Barry wint voor de vierde keer op rij. Alleen zij kunnen met een overwinning in de laatste ronde nog een IM-norm scoren.

Manuel Bosboom opnieuw alleen aan kop (foto: Frits Agterdenbos)

De man van het eerste moment, Ilias, moet tegen Rob berusten in een remise. En dan mist Rob halverwege nog een mooie tactische grap waarmee hij het Ilias heel moeilijk had kunnen maken. Jammer voor Ilias.

Jaap lijkt vandaag toch vooral uit op niet verliezen. En dat lukt zonder veel moeite. Daarmee is er nog een vol punt nodig. En dat tegen Jan, die met wit toch niet zo'n makkelijk te nemen horde is.

Jan krijgt vandaag klop van Manuel die er nog even over doet om de beslissende klap uit te delen. Als Jan wat al te gretig op b2 slaat is het wachten op de beslissende aanval van Manuel. Daarmee komt Manuel weer alleen aan kop.

Barry heeft drie overwinningen op rij gescoord. Maar vandaag tegen Maciej is natuurlijk geen makkie. Barry komt slecht tot verloren te staan, maar een zinsbegoocheling van de Pool bezorgt hem alsnog een vol punt. Morgen staat Martin op het programma. Kan Barry nog een keer vlammen?

En dat vlammen moet echt nog een keer gebeuren, want Martin speelt een goed toernooi. Hij staat met de laagste rating in het veld mooi op 50% en vandaag geeft hij Frank Erwich toch eigenlijk geen kans. Ja, de Duitser opent ietwat dubieus, maar als er geschaakt moet worden neemt hij snel het initiatief over. Voor Frank was ongetwijfeld de teleurstelling nog niet helemaal weg na de nederlaag gisteren tegen Jaap en het verdampen van de hoop op een norm.

In de A-groep heeft Danny de Ruiter zijn eigen glazen ingegooid door een prima stelling met iets te gehaast spel naar remise te laten lopen. Maar ja, zijn vriendin kwam hem aanmoedigen en dat kan wel eens een averechts effect hebben op de bejubelde speler. Pieter Hopman won wel, maar hij vertrok spoorslags naar Duitsland en kan morgen dus slechts een halfje bijschrijven.

Bart Gijswijt is er morgen wel. Hij won het HWP-onderonsje van David Joziasse die iets te veel ontzag had voor de FM. Bart mag morgen tegen Max Kerkvliet proberen ook op 7 punten te komen. Bij gelijk eindigen gaat het om het onderling resultaat en dan SB. Een kleine loterij dus. Maar wie weet maakt Max het rekenen makkelijker...

In de B-groep heeft Rob Freer de macht gegrepen. Hij staat een punt los en heeft dus aan een halfje genoeg voor de eindoverwinning en €400,-.

De klok gaat een uur terug vannacht, dus er zal vast niemand te laat komen!