Spring naar hoofd-inhoud

Haarlemse Meesters Open, 17-25 oktober 2015

Schaakvereniging HWP Haarlem organiseert van 17 tot en met 25 oktober 2015 het eerste Haarlemse Meesters Schaaktoernooi, met een open toernooi naast een gesloten tienkamp. Spelers van alle niveaus kunnen zich voor het Open aanmelden. Plaats van handeling is het Stedelijk Gymnasium, pal achter de Grote Markt in het centrum van Haarlem.

In het Haarlemse Meesters Open wordt gespeeld in twee groepen, ingedeeld op sterkte:
Groep A: KNSB-rating >1850 (indien geen KNSB-rating bekend is, wordt de FIDE-rating gehanteerd)
Groep B: KNSB-rating <1900 (indien geen KNSB-rating bekend is, wordt de FIDE-rating gehanteerd)

Het inschrijfgeld bedraagt € 50. FIDE-meesters: € 30, GM's en IM's gratis. Inschrijfgeld te voldoen aan de zaal voorafgaand aan de openingsronde op zaterdag 17 oktober, tussen 11.30 en 12.30 uur. U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 16 oktober 2015, of eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Promotieregeling

De winnaar van Groep A heeft het recht bij de 2e editie van het toernooi uit te komen in de HWP Haarlemse Meesters Tienkamp, mits op dat moment in het bezit van een FIDE-rating van minimaal 2200.

Programma

Er worden van 17 tot en met 25 oktober negen ronden Zwitsers verspeeld.

Partijen in het open toernooi starten om 13.00 uur, behoudens op zondag 25 oktober: dan beginnen de partijen om 11.00 uur. Aansluitend op de laatste ronde volgt de prijsuitreiking.

Wanneer u een of meer dagen afwezig bent, dient u dit voor aanvang van het toernooi kenbaar te maken via het aanmeldformulier of door middel van een e-mailbericht aan info@haarlemse-meesters.nl.
Het is mogelijk om tijdens het toernooi een bye op te nemen; dit wordt beloond met een half punt.

Roken en het gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan in de speelzaal.

Speeltempo

Veertig zetten in 90 minuten per persoon volgens het FIDE-reglement; aansluitend 30 minuten per persoon om de partij te beëindigen en 30 seconden tijdtoevoeging per zet vanaf zet 1. De uitslagen worden verwerkt voor de KNSB- en FIDE-rating (FIDE alleen groep A).

Logies

Voor accommodatiemogelijkheden in Haarlem verwijzen we naar het Hotel Carlton Square, Baan 7 nabij het Houtplein, waar voor deelnemers aan het HWP Haarlemse Meesters Open een voordelig tarief geldt.
www.carlton.nl/square

Meer accommodaties zijn te vinden op

undefinedwww.haarlemmarketing.nl

en

undefinedwww.booking.com/haarlem

.