Spring naar hoofd-inhoud

1e Haarlemse Meestertoernooi belooft spanning en normen

|   Haarlemse Meesters |   0 reacties

Van 17 tot en met 25 oktober organiseert HWP Haarlem het eerste HWP Haarlemse Meesters schaaktoernooi. De aanmelding voor het open toernooi is geopend; de deelnemers aan de internationale meestertienkamp zijn bekend.

Maciej Klekowski, op papier favoriet voor de eindzege in de Meestertienkamp

Het veld is een mix van routine en (iets oudere) jeugd. Manuel Bosboom is weer van de partij in Haarlem. Hij staat altijd garant voor spektakel op het bord. De andere twee Meesters zijn ook niet onbekend bij de kenners. De Belg Jan Rooze is dit jaar Europees seniorenkampioen geworden. De Pool Maciej Klekowski is vice-kampioen van zijn land en versloeg tijdens de Poolse teamkampioenschappen nog Rado Wojtaszek, nummer 1 van Polen en 18 van de wereld! Op papier is Klekowski de favoriet voor de toernooizege.
 
De normenjagers uit Nederland worden qua rating aangevoerd door de kopman van HWP Haarlem, Jaap de Jager. Lukt het hem 6 punten te maken, dan is hij weer een stapje dichter bij de titel. Maar ook Santpoorter Ilias van der Lende zal zichzelf kansen toedichten. Hij heeft grote progressie doorgemaakt de laatste twee jaar en is al dichtbij een norm geweest.

De enige echte Haarlemmer in het veld is Rob Duijn. Hij is onervaren in dit type toernooien, maar met secondant Loek van Wely, clubgenoot bij Kennemer Combinatie, zal hij zich ongetwijfeld goed voorbereiden.

Barry Brink won vorig jaar het BDO Open. Het leek ons wel zo sportief de traditie voor te zetten om de Open kampioen te promoveren naar de Meestertienkamp.
 
Misschien krijgt de Meestertienkamp de meeste aandacht in de media, de meeste deelnemers doen mee aan het Open toernooi van de Haarlemse Meesters. Het deelnemersveld in de A-groep laat kwantitatief en kwalitatief nog wat te wensen over. Daar staat toch weer promotie naar de Meestertienkamp en €750,- op het spel.

Snel aanmelden dus!