Spring naar hoofd-inhoud

Haarlemse Meester Thomas Willemze verdedigt titel bij 3e Haarlemse Meesters schaaktoernooi

|   Haarlemse Meesters 2017 |   3 reacties

Van 21 tot en met 29 oktober wordt het Haarlemse Meesters schaaktoernooi gespeeld. Opnieuw met een tienkamp voor Internationaal Meesters en een Open toernooi waarin 9 ronden wordt gestreden om de eerste prijs van €750,- én promotie naar de Meestergroep 2018.

Het Meestergilde bestaat uit titelverdediger Thomas Willemze, Albert Blees en de in Amsterdam woonachtige en zeer bekende Israëliër Yochanan Afek. De laatste won vorig jaar het Open toernooi en verdiende promotie naar de Meestergroep. Albert Blees behoorde jaren tot de Nederlandse top en heeft meermaals deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap.

Bij deze editie verdedigen de FIDE-meesters Jaap de Jager en Babak Tondivar de kleuren van de organiserende vereniging HWP Haarlem. Jaap is al jaren de kopman, Babak komt dit jaar voor het eerst uit voor HWP Haarlem.

De vrouwelijke inbreng komt van Hanna Marie Klek uit Duitsland (22 jaar jong en al eens Duits dameskampioene en deelnemer aan de Olympiade) en de Nederlandse Rosa Ratsma.

De andere buitenlandse inbreng komt van twee Scandinavische talenten, die tevens de jongste deelnemers aan het toernooi zijn. Toivo Keinänen (Finland, 2002) en Filip Boe Olsen (Denemarken, 2003), zullen op jacht gaan naar een norm en meer ervaring in een internationaal veld. Ongeacht hun resultaat in Haarlem gaan we ongetwijfeld nog veel horen van deze twee horen.

Ten slotte maakt Michiel Bosman het tiental compleet. Deze geboren Haarlemmer heeft al drie IM-normen en een Elorating die boven de 2400 uitkomt. Helaas zijn zijn normen over te weinig partijen behaald en heeft hij nog een norm nodig. Op papier moet hij in de top 3 eindigen, dus wie weet haalt hij zijn Meestertitel in Haarlem.

Naast de Meestertienkamp staat er een Open toernooi op  het programma. In de A-groep staat behalve een eerste prijs van €750,- promotie naar de Meestertienkamp op het spel.

Het Open toernooi staat open voor schakers van elk niveau. Er wordt in twee groepen gespeeld, zodat altijd tegen een tegenstander van enigszins gelijk niveau wordt gespeeld.

Nu aanmelden voor het Haarlemse Meesters Open

Het toernooi wordt gespeeld in de aula van het Stedelijk Gymnasium, ingang Jacobijnestraat.
De partijen beginnen om 13.00 uur, behalve op zondag 29 oktober. Dan starten we om 11.00 uur.
De partijen zijn te volgen via de toernooiwebsite: www.haarlemse-meesters.nl