Haarlemse Meesters Open, 19-27 oktober 2019

Schaakvereniging HWP Haarlem organiseert van 19 tot en met 27 oktober 2019 het vijfde Haarlemse Meesters Schaaktoernooi, met naast een gesloten tienkamp ook weer het Haarlemse Meesters Open. Spelers van alle niveaus kunnen zich voor het Open aanmelden. Plaats van handeling is het Stedelijk Gymnasium, pal achter de Grote Markt in het centrum van Haarlem.

In het Haarlemse Meesters Open wordt gespeeld in twee groepen, ingedeeld op sterkte:
Groep A: KNSB-rating >1850 (indien geen KNSB-rating bekend is, wordt de FIDE-rating gehanteerd)
Groep B: KNSB-rating <1900 (indien geen KNSB-rating bekend is, wordt de FIDE-rating gehanteerd)

Het inschrijfgeld bedraagt € 50. FIDE-meesters: € 30, GM's en IM's gratis. Inschrijfgeld te voldoen aan de zaal voorafgaand aan de openingsronde op zaterdag 19 oktober, tussen 11.30 en 12.30 uur. U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 18 oktober 2019, of eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Promotieregeling

De winnaar van Groep A heeft het recht bij de volgende editie van het toernooi uit te komen in de HWP Haarlemse Meesters Tienkamp, een tienkamp met uitzicht op een IM-norm, mits zijn of haar FIDE-rating op 1 juli 2020 minimaal 2200 is.

Programma

Er worden negen ronden Zwitsers verspeeld.

Partijen in het open toernooi starten om 13.00 uur, behoudens de slotronde: dan beginnen de partijen om 11.00 uur. Aansluitend op de laatste ronde volgt de prijsuitreiking.

Afwezigheid tijdens het toernooi
Wanneer u een of meer dagen afwezig bent, dient u dit voor aanvang van het toernooi kenbaar te maken via het aanmeldformulier of door middel van een e-mailbericht aan info@haarlemse-meesters.nl. Tijdens het toernooi kunt u afwezigheid uitsluitend doorgeven via de wedstrijdleiding.

Spelers kunnen twee maal een ronde vrij nemen (bye), mits dit ten minste voor aanvang van de vorige ronde wordt gemeld. Spelers die een ronde afwezig zijn zonder bericht vooraf, worden niet meer ingedeeld. Voor een bye wordt een half punt toegekend. Voor ronde 8 en 9 kan geen bye worden aangevraagd.

Roken en het gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan in de speelzaal.

Speeltempo

Veertig zetten in 90 minuten per persoon volgens het FIDE-reglement; aansluitend 30 minuten per persoon om de partij te beëindigen en 30 seconden tijdtoevoeging per zet vanaf zet 1. De uitslagen worden verwerkt voor de KNSB- en FIDE-rating (FIDE alleen groep A).